Media: trzech muszkieterów wciąż w walce o stanowisko selekcjonera

watch go to site Przegląd prasy i innych mediów europejskich. VolleyCafe.pl bardzo subiektywnie wybiera siatkarskie ciekawostki minionego tygodnia.

http://poloclubmiddennederland.nl/?option=com_jce pzps.pl: Piotr Gruszka, Vital Heynen i Andrzej Kowal – jeden z nich zostanie selekcjonerem reprezentacji Polski siatkarzy. Jedno jest pewne. W nowym sztabie kadry na pewno znajdzie się miejsce dla Michała Gogola. Nazwisko nowego opiekuna seniorów poznamy 7 lutego.

http://mhs.se/produkt/motorhistoriskt-magasin-2002-04/feed plusliga.pl: Za nami mecze ćwierćfinałowe pucharu Polski siatkarzy. W walce o tytuł pozostali ZAKSA Kędzierzyn-Koźle, ONICO Warszawa, Trefl Gdańsk i PGE Skra Bełchatów. – W stolicy Dolnego Śląska będziemy mieli pierwsze starcie naszej klubowej czołówki, pierwszą wielką próbę sił przed decydującymi meczami w play offach i przekonamy się np. czy jest różnica między liderem, a pozostałą trójką i jeżeli jest to jak duża – ocenił Ireneusz Mazur.

go site chemik-police.pl: Agnieszka-Bednarek-Kasza nabawiła się kontuzji kolana, która doprowadziła ją na stół operacyjny. – Nie chciałbym rozmawiać na temat szacowanego czasu powrotu do pełnej sprawności. Dajmy Agnieszce skupić się na rehabilitacji, w ten sposób najszybciej wróci na parkiet – podkreślił Maciej Karczun, lekarz Chemika Police.

go cev.lu: Organizatorzy zdradzili szczegółowy terminarz tegorocznych mistrzostw świata siatkarzy, które rozgrywane będą w Bułgarii i Włoszech. Polacy przystąpią do walki 12 września. W hali w Warnie zagrają z reprezentacją Kuby.

go sport.pl: Doug Beal przeprowadzi szkolenie dla polskich trenerów? Wszystko w rękach siatkarskiego związku. – Jeśli PZPS wciąż jest zainteresowany organizacją seminarium na temat wysokiej jakości szkolenia oraz organizacji, dobrego zarządzania, planów długofalowych i strategicznych z łatwością mogę powołać małą grupę ekspertów z USA i innych krajów na 3-4 dniowe warsztaty. Proszę o kontakt, jeśli polscy trenerzy i Związek będą tym zainteresowani – taką informację przekazał amerykański szkoleniowiec.

get link lsk.plps.pl: To nie był dobry tydzień dla polskich drużyn występujących w Lidze Mistrzyń. Wszyscy trzej przedstawiciele Polski zanotowali porażki. Developres SkyRes Rzeszów przegrał z  rumuńskim CSM Volei Alba Blaj, Chemik Police poległ w starciu z rosyjskim Dynamem Kazań zaś Budowlani Łódź musieli uznać wyższość tureckiego Vakifbanku Stambuł.

go here youtube.com/Montreux Masters: Przed nami 33. edycja prestiżowego turnieju Montreux Volley Masters. W zawodach wystąpi m.in. reprezentacja Polski. Wszystkie szczegóły w filmiku!

go here